Responsive menu

Linus Pauling

De term “orthomoleculair”, in 1968 gecreëerd door Linus Pauling, betekent “juiste molecuul” in de betekenis “dat deze niet vreemd is voor het menselijk lichaam, dat hij biologisch juist is”. De andere moleculen (de werkzame stoffen van het merendeel van de medicijnen) worden gezien als biologisch onjuist. Door hun chemische gelijkenis met legitieme stoffen kunnen ze inwerken op de moleculen van het lichaam, maar omdat ze niet gelijk zijn aan de moleculen die ze imiteren, veroorzaken ze functiestoornissen (de bijwerkingen)

Linus Pauling,
Nobelprijs voor de chemie,
uitvinder van de term orthomoleculair

Fysiologische transporteur

De aard van de transporteur bepaalt waar het molecuul het mineraal afgeeft.

Pidolaat

Pidolinezuur of pidolaat is een natuurlijk aminozuur dat te vinden is in planten en het menselijk lichaam. Het is van nature aanwezig in al onze organen en daarom perfect geïntegreerd in ons metabolisme. Ze nemen deel aan ons metabolisme, wat de opname en de snelheid verbetert van de prestaties als mineraalinbrenger.

a) Ionisatie :
De ionisatie van mineralen (het mineraal ontvangt een positieve lading waardoor het gemakkelijker in de cel binnendringt) is belangrijk voor een goede opname in het spijsverteringsstelsel. De zure omgeving van de maag bevordert de ontbinding van pidolinezuur.

Deze ontbinding vanaf het moment van verblijf in de maag, zorgt voor een ionisatie van 90% van het mineraal. Dankzij deze bijna volledige reactie kunnen de positief geladen ionen (kationen) en het pidolinezuur vanaf het begin doordringen in de epitheelcellen van de dunne darm.

b) Doordringen in de cel van pidolinezuur :
De twaalfvingerige darm is het deel van de darm met de meeste receptoren voor de penetratie van voedingsstoffen in de cel. Vanaf de darm worden ze opgenomen in de bloedsomloop en verspreid in het lichaam.

Dankzij de ontbinding vanaf de twaalfvingerige darm, worden de stoffen bijna volledig opgenomen en laten geen afvalstoffen achter in het lichaam waardoor de nieren niet overbelast worden.

Pidolaat wordt niet alleen gemakkelijk opgenomen in de cellen. Het heeft de bijzondere eigenschap dat het ook de dubbele membraanlaag van de mitochondriën kan doordringen. In het hart van deze energieopwekkers van de cellen, neemt het deel aan de citroenzuurcyclus.

Voordelen van pidolaten

 • 100% plantaardige oorsprong (bieten)
 • OGM free
 • Van nature aanwezig in ons lichaam
 • Gemakkelijk op te nemen in de spijsvertering
 • Gemakkelijk opgenomen in de bloedsomloop vanuit de darmen
 • Gemakkelijk opgenomen in het energiemetabolisme van de cel
 • Krachtig door de snelle werking die de minerale tekorten snel aanvult
 • Laat geen afvalstoffen achter in de intracellulaire omgeving
 • Onschadelijk, stabiel en niet giftig en geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen
 • Optimale biologische beschikbaarheid
 • Bestand tegen maagsappen
 • Gaat geen strijd aan met andere zouten
 • 100% geschikt voor vegetariërs.

Vulstof, het voordeel dat ons onderscheidt

Lithothamnium

Lithothamnium, een Europese zee-alg, bevat zeer hoge gehaltes calcium, natrium, jood, zwavel, ijzer, boormagnesium, koper, kobalt, nikkel, selenium, zink en zilver.
Het is een heel effectief voedingssupplement dat, als het wordt gecombineerd met mineralen of vitaminen, een onbetwistbaar voordeel biedt.

Daarom wordt een groot gedeelte van de producten van Equi-Nutri gemaakt met lithothamnium.
De pH is zeer alkalisch waardoor het de zuurgraad van het lichaam kan compenseren. Onze voeding (suiker, vetten, koffie, enz.) is een bron van zuur en de oorzaak van vele problemen.
Het door lithothamnium stoppen van de verzuring van weefsel voldoet aan de behoeften van de gehele bevolking en remt de ontstekingsziektes die ermee gepaard gaan (artrose, kanker, ontstekingen van de darmen of door stress veroorzaakte aandoeningen).